Plan een bezichtiging

Geen plek zoals hier

Beschrijving

Lees meer
WAAROM WILLEMSTRAAT 29 VOOR U DE IDEALE PLEK IS
1. Gelegen in het stadscentrum van Utrecht
2. Meerdere gebruikersmogelijkheden
3. Uitermate geschikt voor zowel eigen gebruik als beleggingsobject
4. Eventueel te koop in combinatie met de intern gekoppelde Varkenmarkt 57
5. Alle voorzieningen binnen handbereik

ADRES
Willemstraat 29 te Utrecht (3511 RH).

ALGEMEEN
Midden in het stadscentrum van Utrecht is dit charmante koopobject gelegen. Het object is uitermate geschikt voor zowel publiekelijke als zakelijke dienstverlening, maar ook voor detailhandel, maatschappelijke voorzieningen, cultuur & ontspanning, ateliers en wonen. Mede door de ruime gebruikersmogelijkheden en ligging is het object ideaal voor zowel eigen gebruik als belegging. De centrale ligging in het centrum van Utrecht zorgt ervoor dat in de directe omgeving alle denkbare voorzieningen aanwezig zijn. Deze voorzieningen zijn onder meer: winkels, restaurants, museums en dienstverleners.

De Willemstraat 29 te Utrecht is eveneens te koop in combinatie met de intern gekoppelde woning aan de Varkenmarkt 57.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
De Willemstraat ligt in het hart van het centrum van Utrecht in het bekende Wijk C. De activiteiten die plaatsvinden in Wijk C dateren al uit de middeleeuwen. Wijk C staat van oudsher bekend als Oranjegezind. De eerste officiële editie van de voorloper van Koninginnedag, Prinsessedag, werd in de wijk gehouden in 1885. In bredere zin startte de vrijmarkt rond Koninginnedag in 1982 vanuit deze buurt en groeide in de stad Utrecht gaandeweg uit tot een evenement over een groter gebied met een enkele honderden duizenden bezoekers.

Vanuit deze locatie zijn alle gemakken en gezelligheden van de historische binnenstad binnen handbereik en toch is het een relatief rustige straat. De straat grenst direct aan het voetgangersgebied en ligt op een steenworp afstand van Tivoli Vredenburg, Hoog Catharijne en de Bijenkorf. Bijzondere gebouwen in Wijk C zijn het Volksbuurtmuseum, de Jacobikerk en de Sint-Augustinuskerk.

De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Centraal Station van Utrecht bevindt zich op slecht 5 minuten lopen en op de hoek op de St. Jacobsstraat zijn bushaltes gesitueerd.

OPPERVLAKTE
Totaal 50 m² v.v.o. gelegen op de begane grond.

Het object is conform de meetnorm van het normblad NEN2580 ingemeten.

FRONTBREEDTE
5,5 meter.

BOUWJAAR
Omstreeks 1900.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente : Utrecht
Sectie : C
Complexaanduiding : 9076A
Appartementsindex : 2
Zakelijk recht : Erfpacht (eeuwigdurend afgekocht)

BESTEMMING
Voor het pand geldt het bestemmingsplan ‘Binnenstad’ (onherroepelijk geworden op 25 januari 2012). De bestemming van het perceel is ‘Gemengd-2 (artikel 10 van de bij het bestemmingsplan behorende regels en verbeelding). Dit houdt in dat dat de begane grond en/of kelder (en de daarbij behorende tuinen en erven, toegangen en bergingen, fietsenstallingen en ondergrondse afvalinzamelvoorzieningen) van Willemstraat 29 zijn bestemd voor de navolgende doeleinden:
· detailhandel
· publieksgerichte dienstverlening
· maatschappelijke voorzieningen (met daaraan ondergeschikte additionele horeca)
· cultuur en ontspanning (met daaraan ondergeschikte additionele horeca)
· zakelijke dienstverlening
· ateliers
· wonen
· bedrijven in de categorie A, B1 en B2 van de lijst van toegestane bedrijfsactiviteiten

Bij belangstelling van de Verklaring bestemming & gebruik, opgesteld door de gemeente Utrecht, kan ons kantoor deze digitaal aan aanleveren.

Voor nadere informatie omtrent de bestemming en gebruikersmogelijkheden verwijzen wij u naar de gemeente Utrecht.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object wordt opgeleverd in de huidige gebruikte, bouwkundige en technische en milieukundige staat, met tenminste de navolgende voorzieningen:
· Diverse lichtaansluitpunten
· Bestaande vloerbedekking
· Toiletruimte v.v. fonteintje
· Meterkast
· Diverse wandcontactdozen
· Aanwezige databekabeling

PARKEREN
Betaald parkeren in directe omgeving. Tevens ligt de parkeergarage 'Paardeveld' op loopafstand.

ENERGIELABEL
In aanvraag.

KOOPPRIJS
€ 275.000,-- kosten koper.

Partijen zullen niet opteren voor een met omzetbelasting belaste levering.

Alle kosten verbonden aan de eigendomsoverdracht, waaronder te verstaan de notariële kosten (o.a. koopovereenkomst, akte van levering), kadastraal recht, verschuldigde overdrachtsbelasting, eventuele omzetbelasting en de kosten wegens de levering en overdracht van het verkochte zijn voor rekening van koper.

KOOPCOMBINATIE VARKENMARKT 57 UTRECHT
Het object is eveneens te koop in combinatie met de woning gelegen aan de Varkenmarkt 57 te Utrecht. De Varkenmarkt 57 heeft een woonoppervlakte van 126 m² en beschikt over een dakterras van 27 m². De objecten zijn gekoppeld en voorzien van een interne doorgang.

De koopsom van de Varkenmarkt 57 bedraagt € 650.000,-- kosten koper, in combinatie met de Willemstraat 29 bedraagt de totale koopsom € 895.000,-- kosten koper.

Bij een zelfstandige verkoop van de Willemstraat 29 wordt de interne doorgang naar de Varkenmarkt 57 vakkundig dichtgezet en technische zelfstandig opgeleverd aan koper.

VERENIGING VAN EIGENAREN
De eigenaren van de Willemstraat 27, 29 en 29A nemen gezamenlijk deel aan een Vereniging van Eigenaren. De servicekosten voor 2020 voor de Willemstraat 29 bedragen € 67,68 per maand. Bij serieuze belangstelling kunnen de VVE bescheiden (notulen, begroting, jaarrekening en meerjarenonderhoudsplan) worden verstrekt.

ONDERMAAT/OVERMAAT
Indien de opgegeven grootte (ondermaat/overmaat) van de onroerende zaak niet juist is, ontleent geen van partijen daaraan rechten.

AANVAARDING/LEVERING
De onroerende zaak wordt leeg en ontruimd geleverd, vrij van huur en gebruik, in de huidige gebruikte bouwkundige, technische en milieukundige staat met alle daarbij behorende rechten en aanspraken, lasten en beperkingen, zichtbare en onzichtbare gebreken, heersende en lijdende erfdienstbaarheden, en kwalitatieve rechten en plichten, doch vrij van hypotheken, beslagen en inschrijvingen daarvan. De koper dient kennis te nemen van de inhoud van de laatste akte van levering.

MILIEU
Het is de verkoper niet bekend dat de onroerende zaak verontreiniging bevat die ten nadele strekt van het beoogde gebruik, dan wel kan leiden tot een verplichting tot sanering of andere maatregelen, en dat er ondergrondse tanks voor het opslaan van (vloei-)stoffen aanwezig zijn. Het is de verkoper niet bekend dat er (bouw-)materialen zijn toegepast die op enigerlei wijze schadelijk zijn voor mens of milieu of agressief zijn ten opzichte van andere toegepaste materialen. Koper aanvaardt de milieukundige toestand van de onroerende zaak in de huidige staat en vrijwaart verkoper voor eventuele aanspraken van derden ter zake. Verontreinigings- en restrisico van de bijbehorende grond en grondwater, alle eigenschappen en verontreinigingen, de eventuele aanwezigheid van asbesthoudende stoffen en/of schadelijke materialen en/of stoffen, zowel de bekende als de onbekende, komen voor rekening en risico van koper. Koper vrijwaart verkoper voor alle aanspraken, claims en verplichtingen te dier zake.

NOTARISKANTOOR
Koper is vrij om te bepalen welk notariskantoor zal worden belast met het opmaken van de koopovereenkomst en de notariële akte van levering.

KOOPOVEREENKOMST
In de op te maken koopovereenkomst zullen de gebruikelijke bepalingen worden opgenomen. Daarnaast zullen de koopovereenkomst en de akte van levering die bedingen bevatten die de notaris nodig acht en normaal gebruikelijk zijn.

ZEKERHEIDSSTELLING
Koper dient binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst een bankgarantie te stellen van 10% van de koopsom aan het notariskantoor.

AANVAARDING
In overleg.
Plan een bezichtiging

Een betere kijk op je plek

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Prijs € 275.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Winkelruimte
Eveneens Kantoor, Maatschappelijk vastgoed
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 10 m²
Bruto vloeroppervlakte 50 m²

De buurt waar Willemstraat 29, 3511 RH Utrecht zich bevindt

Kruideniers en supermarkten
Scholen en kinderopvang
Restaurants
Winkels

Neem een kijkje

Heeft deze plek je helemaal te pakken? Reageer dan, of plan meteen een bezichtiging. Want waarom wachten, toch? Wij vertellen je graag meer over de buurt en andere eigenschappen van deze fantastische plek.

Jouw makelaar

Brecheisen Bedrijfsmakelaars Utrecht

030 233 11 34 E-mail
Neem contact met mij op

Sluiten

Recent bekeken