Plan een bezichtiging

Geen plek zoals hier

Beschrijving

Lees meer
WAAROM M.P. LINDOSTRAAT 4 VOOR U DE IDEALE PLEK IS
1. Midden in de bruisende geliefde woonwijk Nieuw Engeland nabij Centrum Utrecht
2. Mooiste monumentale gebouw in de woonwijk
3. Horecagelegenheden en winkels binnen handbereik
4. Hoge attentie waarde
5. Vele indelings-/ en gebruiksmogelijkheden.

ADRES
M.P. Lindostraat 4 te Utrecht (3532 XE).

ALGEMEEN

Karakteristiek werken en wonen in het centrum van Utrecht
Zelden komt er woon-/werkruimte beschikbaar met zo’n uniek karakter als in De Oude School. In de voormalige openbare lagere school aan het rustieke plein aan de M.P. Lindostraat zijn negen stadsappartementen gerealiseerd. In De Oude School kunt u werken of wonen met karakter in een oase van rust, op steenworp afstand van het bruisende centrum van Utrecht.

Het prachtige schoolgebouw uit 1917 wordt gekenmerkt door fraaie, historische details. Deze geven het pand zijn karakteristieke uitstraling en zijn dan ook zoveel mogelijk behouden. Bovendien zijn beeldbepalende elementen die in de loop der tijd verdwenen zijn, teruggebracht volgens de oorspronkelijke bouwtekeningen en plattegronden uit het archief.

Wooncomfort gecombineerd met historie
Met behoud van de historische details en de bestaande bouwkundige indeling, zijn in De Oude School 9 appartementen gerealiseerd variërend van 60 tot 140 m² alsmede onderhavige werkruimte met vele gebruiksmogelijkheden. Bovendien is het gehele pand voorzien van nieuwe raampartijen volgens oorspronkelijke uitstraling en hoogwaardig isolatieglas.

Bijzonder, licht en ruimtelijk
De werkruimte in De Oude School is uniek. Door de bijzonder hoge plafonds en grote raampartijen is het zeer licht en ruimtelijk. Parkeergelegenheid is er volop in de buurt.

Historisch erfgoed
De Oude School is gebouwd met respect voor de historie van het gebouw en met het oog op uw woon-/werk comfort. Zo kunt u eigenaar worden van uniek historisch erfgoed in het centrum van Utrecht.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Het object is gelegen in nabij het historische centrum van Utrecht in de woonwijk Nieuw Engeland. Op enkele minuten loopafstand is Utrecht CS gelegen en aan de Vleutenseweg is een bushlate gesitueerd met diverse buslijnen. In de directe omgeving van De Oude School vindt u vele voorzieningen, zoals een supermarkt, een gezondheidscentrum, een park, een fietsenstalling en een parkeergarage. De Kanaalstraat, de gezellige, veelzijdige winkelstraat in de wijk Lombok, ligt eveneens vlakbij, direct aan de andere kant van de Vleutenseweg.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente : Utrecht
Sectie : B
Nummers : 8721 A-1
Zakelijk recht : Eigendom

OPPERVLAKTE
Indeling:
Begane grond: Entree, 2x kleedkamer. Pantry, 2x toiletgroep, alsmede 2x kantoorkamer, Royale Cursus zaal met hoge sporenkap.

Totaal ca. 206 m² v.v.o.
Het object kan eenvoudig worden voorzien van een extra verdiepingsvloer c.q. entresolvloer van ca. 130 m² waardoor het object kan dienen als groot woonhuis c.q. 2 woonhuizen.

Het gehele pand is thans in gebruik als Tai Chi School.

BOUWAARD/ CONSTRUCTIE EN BOUWJAREN
Traditionele bouw. Bouwjaar ca 1917.

Ramen/kozijnen/deuren
Houten kozijnen op begane grond voorzien van dubbel glas.
Houten deuren.

Vloeren
Beton vloeren.

Verwarming
CV gas Combi ketel.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object worden in de huidige staat “as-is” opgeleverd.

ENERGIELABEL
Aangezien het een monumentaal gebouw betreft, is een energielabel niet verplicht.

GEBRUIKERSMOGELIJKHEDEN
Plannaam: ROC-locatie MP Lindostraat, Lombok
Naam overheid: Gemeente Utrecht
Type plan: Bestemmingsplan
Plan datum: 08 december 2011
Planstatus: Onherroepelijk

Bestemmingsomschrijving:
De voor Gemengd -2 aangewezen gronden zijn met inachtneming van artikel 4.4 bestemd voor:
a. Wonen, al dan niet in combinatie met een aan-huis-verbonden-beroep of bedrijf en bed &breakfast;
b. Ateliers, uitsluitend op begane grond;
c. Maatschappelijke voorzieningen, uitsluitend op de begane grond;
d. Sport, uitsluitend op de begane grond;
e. Kantoor, uitsluitend op de begane grond;
f. Bedrijven in de categorie A en B1 van de lijst van bedrijfsactiviteiten, uitsluitend op de begane grond;
g. De bij de bestemming behorende verkeers-, parkeer- en groenvoorzieningen, nutsvoorzieningen, water, tuinen, erven en terreinen.

Voor meerdere informatie omtrent de bestemming verwijzen wij u naar de gemeente Utrecht.

HUURPRIJS
De huidige huurder zou graag willen blijven voor een huur van ca. € 36.000,-- per jaar.
Het huurcontract eindigt per 01 juni 2021.

SERVICEKOSTEN
De maandelijkse servicekosten in verband met de Vereniging van Eigenaren bedragen € 302,92.

KOSTEN NUTSBEDRIJVEN
Rechtstreeks aangesloten op desbetreffende nutsbedrijven.

VRAAGPRIJS
€ 725.000,-- kosten koper.
Alle kosten verbonden aan de eigendomsoverdracht, waaronder te verstaan de notariële kosten (o.a. koopovereenkomst, akte van levering), kadastraal recht, verschuldigde overdrachtsbelasting, eventuele omzetbelasting en de kosten wegens de levering en overdracht van het verkochte zijn voor rekening van koper.

?
ONDERMAAT/OVERMAAT
Indien de opgegeven grootte (ondermaat/overmaat) van de onroerende zaak niet juist is, ontleent geen van partijen daaraan rechten.

AANVAARDING/LEVERING
De onroerende zaak wordt in verhuurde staat geleverd, in de huidige gebruikte bouwkundige, technische en milieukundige staat met alle daarbij behorende rechten en aanspraken, lasten en beperkingen, zichtbare en onzichtbare gebreken, heersende en lijdende erfdienstbaarheden, en kwalitatieve rechten en plichten, doch vrij van hypotheken, beslagen en inschrijvingen daarvan. De koper dient kennis te nemen van de inhoud van de laatste akte van levering.

MILIEU
Het is de verkoper niet bekend dat de onroerende zaak verontreiniging bevat die ten nadele strekt van het beoogde gebruik, dan wel kan leiden tot een verplichting tot sanering of andere maatregelen, en dat er ondergrondse tanks voor het opslaan van (vloei-)stoffen aanwezig zijn. Het is de verkoper niet bekend dat er (bouw-)materialen zijn toegepast die op enigerlei wijze schadelijk zijn voor mens of milieu of agressief zijn ten opzichte van andere toegepaste materialen. Koper aanvaardt de milieukundige toestand van de onroerende zaak in de huidige staat en vrijwaart verkoper voor eventuele aanspraken van derden ter zake. Verontreinigings- en restrisico van de bijbehorende grond en grondwater, alle eigenschappen en verontreinigingen, de eventuele aanwezigheid van asbesthoudende stoffen en/of schadelijke materialen en/of stoffen, zowel de bekende als de onbekende, komen voor rekening en risico van koper. Koper vrijwaart verkoper voor alle aanspraken, claims en verplichtingen te dier zake.

NOTARISKANTOOR
Koper is vrij om te bepalen welk notariskantoor zal worden belast met het opmaken van de koopovereenkomst en de notariële akte van levering.

KOOPOVEREENKOMST
In de op te maken koopovereenkomst zullen de gebruikelijke bepalingen worden opgenomen. Daarnaast zullen de koopovereenkomst en de akte van levering die bedingen bevatten die de notaris nodig acht en normaal gebruikelijk zijn.

ZEKERHEIDSSTELLING
Koper dient binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst een bankgarantie te stellen van 10% van de koopsom aan het notariskantoor.

AANVAARDING
In overleg.
Plan een bezichtiging

Een betere kijk op je plek

Plattegronden

Geen plattegronden beschikbaar.

Brochure(s) en overige bijlagen

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Prijs € 725.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Kantoor
Eveneens Maatschappelijk vastgoed
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1917
Oppervlaktes en inhoud
Bruto vloeroppervlakte 206 m²

De buurt waar M.P. Lindostraat 4, 3532 XE Utrecht zich bevindt

Kruideniers en supermarkten
Scholen en kinderopvang
Restaurants
Winkels

Neem een kijkje

Heeft deze plek je helemaal te pakken? Reageer dan, of plan meteen een bezichtiging. Want waarom wachten, toch? Wij vertellen je graag meer over de buurt en andere eigenschappen van deze fantastische plek.

Jouw makelaar

Brecheisen Bedrijfsmakelaars Utrecht

030 233 11 34 E-mail
Neem contact met mij op

Sluiten

Recent bekeken