Plan een bezichtiging

Geen plek zoals hier

Beschrijving

Lees meer
WAAROM DRIEHARINGSTRAAT 10-12 VOOR U DE IDEALE PLEK IS
1. Midden in de bruisende binnenstad van Utrecht
2. Top A1 horeca-/winkellocatie
3. Horecagelegenheden en winkels binnen handbereik
4. Hoge attentie waarde met vele passanten
5. Aanlooproute naar de Vredenburg

ADRES
Drieharingstraat 10-12 te Utrecht (3511 BJ).

ALGEMEEN
De Drieharingstraat vormt een verbinding tussen de Oudegracht en het Vredenburg. Dit zijn twee van de drukste winkelstraten van de stad.

In de Drieharingstraat zijn van oudsher veel restaurants gevestigd, in de jaren zeventig was hier de eerste bistro van Nederland gevestigd (Salle à Manager Moustache van Frans Fagel).

De straat ontwikkelt zich momenteel tot dé restaurantstraat van Utrecht, zo zijn o.a. De Garde, Het Winterhuis, Vis & Meer, Moto, Straks, De markt, Poema, Naast de markt en Van Buuren, in de straat gevestigd.

Op een steenworp afstand van de Drieharingstraat ligt Muziekpaleis Vredenburg. Dit is een in 2014 compleet gerenoveerd uitgaanscentrum (5 zalen met een totale capaciteit van ca. 4.500 personen).

Het oude postkantoor, gelegen op de Neude, wordt momenteel verbouwd en gerenoveerd en zal de naam ‘Post Utrecht’ gaan dragen. In de ‘Post Utrecht’ komt onder andere een Albert Heijn foodmarkt, hybride bibliotheek, horecagelegenheid, ruimte voor exposities en verschillende winkelruimtes.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Het object is gelegen in het historische centrum van Utrecht tegen het Vredenburg en is met de auto via de Berenkuil en de Biltstraat of via de Catharijnesingel gemakkelijk te bereiken. Op enkele minuten loopafstand is Utrecht CS gelegen en aan de Potterstraat is een bushlate gesitueerd met diverse buslijnen.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente : Utrecht
Sectie : C
Nummers : 1057
Kadastrale perceelgrootte : 44 ca
Zakelijk recht : Eigendom

OPPERVLAKTE
Totaal ca. 82 m² v.v.o., onderverdeeld als volgt:

Kleine kelder ca. 3 m² v.v.o.
Begane grond ca. 30 m² v.v.o.
1e Verdieping ca. 30 m² v.v.o.
2e Verdieping ca. 19 m² v.v.o.
Terras met zes tafeltjes ca. 10 m² (vergunning staat op naam huurder)

Het gehele pand is als horeca in gebruik.

BOUWAARD/ CONSTRUCTIE EN BOUWJAREN
Traditionele bouw. Bouwjaar ca 1800.

Ramen/kozijnen/deuren
Houten kozijnen op begane grond voorzien van dubbel glas, overig enkel glas.
Houten deuren.

Vloeren
Houten vloeren.

Verwarming
CV gas. Ketel Nefit Ecomliner Economy.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object worden in de huidige staat “as-is” opgeleverd.

ENERGIELABEL
In aanvraag.

GEBRUIKERSMOGELIJKHEDEN
Het bestemmingsplan “Binnenstad” is van toepassing. Op grond van artikel 4 van de bij dat plan behorende voorschriften is de bestemming van het perceel “Centrum-1”. Verder heeft het perceel de aanduiding horeca in de categorie d2 t/m d1.

De voor Centrum-1 aangewezen gronden zijn op grond van artikel 4.1 (globaal) bestemd voor:
- detailhandel op zowel de begane grond als op de verdiepingen (een zelfstandige vestiging op de verdieping is niet toegestaan, de verdiepingsvestiging dient ten dienste te staan van de detailhandel die op de begane grond aanwezig is);
- publiekgerichte dienstverlening op zowel de begane grond als op de verdiepingen (een zelfstandige vestiging op de verdieping is niet toegestaan, de verdiepingsvestiging dient ten dienste te staan van de publieksgerichte dienstverlening die op de begane grond aanwezig is);
- horeca in de categorie d2 t/m d1 op de begane grond;
- wonen op de verdiepingen.

Voor meerdere informatie omtrent de bestemming en horecavergunning verwijzen wij u naar de gemeente Utrecht.

VERHUURDE STAAT
Het object is thans in verhuurde staat. De huurovereenkomst loopt tot en met 31 december 2021. Er is een opzegmogelijkheid op uiterlijk 31 december 2020. De huurprijs voor het geheel bedraagt conform contract € 43.512,-- per jaar te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting. De Huurder heeft vanwege COVID-19 gedurende een korte periode een huurkorting.

SERVICEKOSTEN
Niet van toepassing.

KOSTEN NUTSBEDRIJVEN
Rechtstreeks door huurder te voldoen aan desbetreffende nutsbedrijven.

KOOPPRIJS
€ 819.000,-- kosten koper. Partijen zullen niet opteren voor een met omzetbelasting belaste levering.
Alle kosten verbonden aan de eigendomsoverdracht, waaronder te verstaan de notariële kosten (o.a. koopovereenkomst, akte van levering), kadastraal recht, verschuldigde overdrachtsbelasting, eventuele omzetbelasting en de kosten wegens de levering en overdracht van het verkochte zijn voor rekening van koper.

ONDERMAAT/OVERMAAT
Indien de opgegeven grootte (ondermaat/overmaat) van de onroerende zaak niet juist is, ontleent geen van partijen daaraan rechten.

AANVAARDING/LEVERING
De onroerende zaak wordt in verhuurde staat geleverd, in de huidige gebruikte bouwkundige, technische en milieukundige staat met alle daarbij behorende rechten en aanspraken, lasten en beperkingen, zichtbare en onzichtbare gebreken, heersende en lijdende erfdienstbaarheden, en kwalitatieve rechten en plichten, doch vrij van hypotheken, beslagen en inschrijvingen daarvan. De koper dient kennis te nemen van de inhoud van de laatste akte van levering.

MILIEU
Het is de verkoper niet bekend dat de onroerende zaak verontreiniging bevat die ten nadele strekt van het beoogde gebruik, dan wel kan leiden tot een verplichting tot sanering of andere maatregelen, en dat er ondergrondse tanks voor het opslaan van (vloei-)stoffen aanwezig zijn. Het is de verkoper niet bekend dat er (bouw-)materialen zijn toegepast die op enigerlei wijze schadelijk zijn voor mens of milieu of agressief zijn ten opzichte van andere toegepaste materialen. Koper aanvaardt de milieukundige toestand van de onroerende zaak in de huidige staat en vrijwaart verkoper voor eventuele aanspraken van derden ter zake. Verontreinigings- en restrisico van de bijbehorende grond en grondwater, alle eigenschappen en verontreinigingen, de eventuele aanwezigheid van asbesthoudende stoffen en/of schadelijke materialen en/of stoffen, zowel de bekende als de onbekende, komen voor rekening en risico van koper. Koper vrijwaart verkoper voor alle aanspraken, claims en verplichtingen te dier zake.

NOTARISKANTOOR
Koper is vrij om te bepalen welk notariskantoor zal worden belast met het opmaken van de koopovereenkomst en de notariële akte van levering.

KOOPOVEREENKOMST
In de op te maken koopovereenkomst zullen de gebruikelijke bepalingen worden opgenomen. Daarnaast zullen de koopovereenkomst en de akte van levering die bedingen bevatten die de notaris nodig acht en normaal gebruikelijk zijn.

ZEKERHEIDSSTELLING
Koper dient binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst een bankgarantie te stellen van 10% van de koopsom aan het notariskantoor.

AANVAARDING
In overleg.
Plan een bezichtiging

Een betere kijk op je plek

Plattegronden

Geen plattegronden beschikbaar.

Brochure(s) en overige bijlagen

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Prijs € 819.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Belegging
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 44 m²
Bruto vloeroppervlakte 82 m²

De buurt waar Drieharingstraat 10-12, 3511 BJ Utrecht zich bevindt

Kruideniers en supermarkten
Scholen en kinderopvang
Restaurants
Winkels

Neem een kijkje

Heeft deze plek je helemaal te pakken? Reageer dan, of plan meteen een bezichtiging. Want waarom wachten, toch? Wij vertellen je graag meer over de buurt en andere eigenschappen van deze fantastische plek.

Jouw makelaar

Brecheisen Bedrijfsmakelaars Utrecht

030 233 11 34 E-mail
Neem contact met mij op

Sluiten

Recent bekeken