Plan een bezichtiging

Geen plek zoals hier

Beschrijving

Lees meer
Werkelijk een uniek object in het centrum van Amersfoort: voor wonen, werken of beiden!

Omstreeks 1905 oorspronkelijk gebouwd als twee aparte herenhuizen, die ooit zijn samengevoegd. Het dubbel pand is van algemeen belang vanwege zijn architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een herenhuis, ontworpen in neorenaissance-stijl. Het bezit hoogwaardige esthetische kwaliteiten door de zorgvuldigheid waarin rijke detailleringen en verscheiden materialen zijn toegepast. Daarnaast bezit het pand ensemblewaarde, in relatie tot het plantsoen en als waardevol onderdeel van de gesloten bebouwing daarlangs.

Het rijks- monumentale object is gelegen in een rij aaneengesloten woonhuizen/kantoorgebouwen aan een evenwijdig aan de Stadsring gesitueerde, doodlopende en hellende weg. De panden liggen met de nok evenwijdig aan de weg, waarbij de voorgevels uitzicht bieden op een 19de-eeuws plantsoen. Oorspronkelijk werd de landschappelijke ligging nog versterkt door de aanwezigheid van de Beek. In de jaren vijftig is de Beek bij de aanleg van de Stadsring gedempt.

Typologische en stilistische overeenkomsten met Museum Flehite maken het aannemelijk dat H. Kroes bij het ontwerp van dit dubbele herenhuis betrokken is geweest. Voor zowel het type gebouw, een dwarshuis met trapgevel aan de straatzijde, als de toegepaste stijl, neo-Hollandse renaissance, heeft de architect de zeventiende-eeuwse voorbeelden als inspiratiebron gebruikt. Kenmerkend voor deze stijl zijn onder meer de trapgevel, de van luiken voorziene kozijnen met glas-in-lood bovenlicht en de imitatie banden. Bron: monumenten.nl.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
De locatie is zowel met eigen- als openbaar vervoer goed bereikbaar. Door het goed opgezette wegenstelsel in Amersfoort is zowel de rijksweg A1 als de rijksweg A28 met de auto eenvoudig te bereiken. Door goede aansluiting met het verkeersknooppunt "Hoevelaken" bestaan goede verbindingsmogelijkheden met alle delen van het land. Het NS-station "Amersfoort", waarbij zich tevens het busstation bevindt, is zowel per bus als lopend te bereiken. Per trein en bus zijn goede plaatselijke-, regionale- en landelijke verbindingen met het openbaar vervoer beschikbaar. Bushaltes bevinden zich op loopafstand van het object.

In de directe omgeving zijn diverse (ondergrondse) parkeergarages aanwezig (waaronder "Centrum Mondriaan" en "Koestraat").

OPPERVLAKTE
Totaal circa 500 m² verhuurbaar vloeroppervlak verdeeld over het souterrain, de begane grond, 1e verdieping en 2de verdieping. Exacte metrage wordt nog vastgesteld o.b.v. NEN 2580. Derhalve kunnen er thans aan voornoemde oppervlakte geen rechten worden ontleend.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object is thans geheel in gebruik als kantoor en wordt opgeleverd voorzien van o.a.:
- Diverse kantoorkamers/ vergaderruimtes;
- Raampartijen v.v. glas-in-lood;
- Houten Diverse pantry’s;
- Toiletgroepen;
- CV- installatie v.v. radiatoren;
- Airconditioning units;
- Alarminstallatie.

ENERGIELABEL
Monumenten zijn vrijgesteld voor het hebben van een (verplicht) energielabel.

PARKEREN
Bijzonder interessant is de aanwezigheid van een eigen, afgesloten parkeerterrein, direct achter het object. Hier is ruimte voor 8 a 10 auto’s.

BESTEMMINGSPLAN
Gemeente Amersfoort, bestemmingsplan Binnenstad. Vastgesteld op 13 oktober 2015.
Enkelbestemming Wonen én Kantoor. Volledige bewoning is dus toegestaan.
(bron: gemeente Amersfoort).
Tevens kan, binnen het huidige bestemmingsplan, de achterzijde worden uitgebouwd.

VRAAGPRIJS
€ 1.995.000,-- k.k..

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente Amersfoort, sectie E, nummer 7403. Groot: 505 m², eigen grond.
Erfgoedwet: inschrijving monument in rijksmonumentenregister.

KOOPCONDITIES
In verhuurde staat. De vigerende huurovereenkomsten zijn, onder voorwaarden, in te zien.

AANVAARDING
In overleg.

INSTRUMENTEREND NOTARIS
Ter keuze koper.

KOOPOVEREENKOMST
Gebaseerd op het model Koopovereenkomst voor Bedrijfsmatig Onroerend Goed, zoals gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars en vastgoeddeskundigen (NVM).

ZEKERHEIDSSTELLING
Koper dient binnen 14 dagen na schriftelijke overeenstemming een bedrag ter grootte van 10% van de koopsom te storten op de derdenrekening van instrumenterend notaris.
Plan een bezichtiging

Plattegronden

Geen plattegronden beschikbaar.

Brochure(s) en overige bijlagen

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Prijs € 1.995.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Kantoor
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 2004
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 505 m²
Bruto vloeroppervlakte 500 m²
Locatie
Ligging In woonwijk
Kantorenpark
Nabij winkelcentrum

De buurt waar Stadsring 248-250, 3811 HS Amersfoort zich bevindt

Kruideniers en supermarkten
Scholen en kinderopvang
Restaurants
Winkels

Neem een kijkje

Heeft deze plek je helemaal te pakken? Reageer dan, of plan meteen een bezichtiging. Want waarom wachten, toch? Wij vertellen je graag meer over de buurt en andere eigenschappen van deze fantastische plek.

Jouw makelaar

Brecheisen Bedrijfsmakelaars Amersfoort

033 451 25 01 E-mail
Neem contact met mij op

Sluiten

Recent bekeken