Plan een bezichtiging

Geen plek zoals hier

Beschrijving

Lees meer
WAAROM DE VOORSTRAAT 94 VOOR U DE IDEALE PLEK IS
1. Genieten van de bruisende binnenstad van Utrecht
2. Begane grond geschikt als winkel, atelier en publieksgerichte dienstverlening
3. Winkels en horecagelegenheden binnen handbereik
4. Mooi gevelaanzicht
5. Sfeervolle omgeving

ADRES
Voorstraat 94 (3512 AV) te Utrecht.

ALGEMEEN
De Voorstraat is gelegen in een karakteristiek stukje Utrechtse binnenstad. In deze straat bevinden zich diverse monumentale panden met prachtige gevels. De Voorstraat kenmerkt zich door een divers winkel-, horeca- en dienstenaanbod van lokale ondernemers gecombineerd met bekende ketens, hetgeen een unieke variëteit en sfeer geeft. Ook de Plus supermarkt, Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, Plato en Printerette zijn hier gevestigd. Op de Voorstraat bevinden zich op cultureel gebied een van de bekendste Utrechtse bioscopen (City Movies) en politiek cultureel centrum ACU. Aan de Drift, één van de zijstraten vanaf de Voorstraat, is de Universiteitsbibliotheek met daaronder een grote fietsenkelder te vinden. Elke zaterdag wordt in het centrum van Utrecht de levendige bloemenmarkt en lapjesmarkt georganiseerd. Deze markten bevinden zich op loopafstand van de Voorstraat.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Het object is gelegen in het historische centrum van Utrecht en is met de auto via de Berenkuil en de Biltstraat of via de Catharijnesingel gemakkelijk te bereiken. Op enkele minuten loopafstand is Utrecht CS gelegen en ook is er een bushalte met diverse buslijnen in de nabije omgeving.

OPPERVLAKTE
Totaal ca. 110 m² v.v.o., onderverdeeld als volgt:
· Ca. 77 m² v.v.o. winkelruimte op de begane grond;
· Ca. 33 m² v.v.o. kelderruimte.

De vermelde metrages zijn uitsluitend indicatief. Het object is niet conform de meetnorm van het normblad NEN2580 ingemeten en derhalve kan geen enkel recht worden ontleend aan de genoemde metrages.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object wordt opgeleverd in de huidige staat, onder andere voorzien van:
· bestaande pui en entree;
· bestaande inbouwspots;
· bestaande vloerbedekking;
· pantry;
· toiletruimte v.v. tegelwerk;
· cv-installatie v.v. radiatoren;
· ingebouwde plafondhoge kasten.

ENERGIELABEL
In aanvraag.

GEBRUIKERSMOGELIJKHEDEN
Bestemmingsplan “Binnenstad”. Op de plankaart is het object aangemerkt met bestemming “Gemengd-1”. Bij de Gemeente Utrecht is een verklaring bestemming & gebruik opgevraagd. Waarin het volgende wordt aangegeven:
• De begane grond van het perceel mag gebruikt worden voor detailhandel, publieksgerichte dienstverlening, horeca in de categorie D2 t/m A, bedrijven in categorie A, B1 en B2 van de Lijst van Bedrijfsactiviteiten en ateliers.

HUURPRIJS
€ 1.750,-- per maand te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting, per kwartaal vooruit te voldoen.

SERVICEKOSTEN
Nader overeen te komen.

KOSTEN NUTSBEDRIJVEN
Rechtstreeks door huurder te voldoen aan desbetreffende nutsbedrijven.

ONDERMAAT/OVERMAAT
Indien de opgegeven grootte (ondermaat/overmaat) van de onroerende zaak niet juist is, ontleent geen van partijen daaraan rechten.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaar met een verlengingsperiode van 5 (vijf) jaar. Kortere huurperioden zijn bespreekbaar.

OPZEGTERMIJN
Uiterlijk 12 (twaalf) maanden voor het aflopen van een huurtermijn.

HUURPRIJSINDEXERING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks Alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een kwartaalverplichting huur plus servicekosten en de over het totaal verschuldigde BTW.

AANVAARDING
In overleg, kan spoedig.

B.T.W.
Uitgangspunt is BTW-belaste verhuur. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel volledig wordt gecompenseerd.

HUUROVEREENKOMST
Gebaseerd op het model huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290a BW, zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 17 september 2012. Van deze overeenkomst maken deel uit de bijhorende “Algemene bepalingen huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290A BW”, gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag op 2 oktober 2012 en aldaar ingeschreven onder nummer 58/2012.
Plan een bezichtiging

Een betere kijk op je plek

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Prijs € 1.750,- per maand
Status Verhuurd
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Winkelruimte
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1450
Oppervlaktes en inhoud
Bruto vloeroppervlakte 110 m²

De buurt waar Voorstraat 94, 3512 AV Utrecht zich bevindt

Kruideniers en supermarkten
Scholen en kinderopvang
Restaurants
Winkels

Neem een kijkje

Heeft deze plek je helemaal te pakken? Reageer dan, of plan meteen een bezichtiging. Want waarom wachten, toch? Wij vertellen je graag meer over de buurt en andere eigenschappen van deze fantastische plek.

Jouw makelaar

Brecheisen Bedrijfsmakelaars Utrecht

030 233 11 34 E-mail
Neem contact met mij op

Recent bekeken