Plan een bezichtiging

Geen plek zoals hier

Beschrijving

Lees meer
WAAROM BRUSSELPLEIN 5 - VOOR U DE IDEALE PLEK IS
1. Optimale bereikbaarheid en ruime parkeergelegenheid
2. Hoogwaardige uitstraling met aandacht voor innovatie
3. 85.000 mensen in de directe omgeving
4. Royaal winkel- en woonvoorzieningenniveau
5. Grootste foodmarkt van Nederland binnen handbereik

ADRES
Brusselplein 5 (3541 CD) Utrecht

ALGEMEEN
Tussen Utrecht-stad en Leidsche Rijn, ten westen van het Amsterdam-Rijnkanaal, is sinds kort een eigen winkelcentrum voor Leidsche Rijn met voor¬zieningen om te kunnen wonen, werken, ondernemen, winkelen en uitgaan.

Het winkelcentrum bestaat uit een complete mix van functies, van onder andere pleinen, horeca, winkels en maatschappelijke voorzieningen. Er zijn ook tal van andere functies, zoals een bibliotheek, een wijkbureau, bioscoop en een bus- en treinstation.

Leidsche Rijn maakt samen met de wijken Vleuten en De Meern onderdeel uit van het stadsdeel Leidsche Rijn. Leidsche Rijn telt op dit moment 87.000 inwoners, maar groeit de aankomende jaren naar 100.000 inwoners.

In Leidsche Rijn Centrum waar ontmoeten centraal staat, bepalen goed gevulde terrassen het straatbeeld. Heerlijk ontspannen in een ongedwongen setting genieten van elkaars gezelschap en de versnapering naar keuze. Zowel zakelijk als privé.

De openbare bibliotheek van Leidsche Rijn zit aan het Brusselplein. Samen met de restaurants en bars op dit plein is de bibliotheek een uitnodigende locatie om naar toe te gaan.

De historische Midden-Europese stad is de inspiratiebron voor het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp. Dit type stad kenmerkt zich door haar intimiteit, kwaliteit en diversiteit in de openbare ruimte en architectuur. Typerend voor het stedenbouwkundig plan van Leidsche Rijn Centrum is de gevarieerde combinatie van brede boulevards, rustige straatjes, levendige pleinen en groene binnenhoven.

Bij het station aan het Brusselplein heeft Jumbo de grootste foodmarkt van Nederland. Dit nieuwe concept van Jumbo staat voor een versmarkt met een zeer uitgebreid foodassortiment. Het richt zich op gezond, vers en lekker eten. Iedere dag zijn er koks en andere specialisten op het gebied van eten, bezig om de heerlijkste gerechten te maken. De Foodmarkt heeft ervoor gezorgd dat 20% van het totaal is ingevuld. De Foodmarkt verwacht meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar te mogen verwelkomen.

Bij de ontwikkeling van Leidsche Rijn Centrum is de nadruk gelegd op de ontwikkeling van een duurzaam stedelijke gebied. Zo kent het centrum een duurzame energieopwekking door middel van een systeem van warmte-/koude opslag (WKO). De aanwezigheid van het treinstation in het kernwinkelgebied geeft bezoekers en bewoners een zeer aantrekkelijk alternatief voor de auto.

De combinatie van winkels, horeca en wonen zorgt voor meer levendigheid, ook na winkelsluitingstijd, en is dus van belang voor de sociale veiligheid van het centrum. Die sociale veiligheid wordt verder bevorderd door de expeditie van de winkels grotendeels ondergronds op te lossen.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn bevindt zich midden in Nederland, pal naast het bus- en treinstation van Leidsche Rijn. Het stadshart is vanuit alle windstreken uitstekend bereikbaar met de auto, bus en/of trein. Leidsche Rijn Centrum biedt een keur aan (lunch)restaurants in een levendige stadsomgeving en is omringd door winkels en andere (culturele) voorzieningen.

OPPERVLAKTE
Totaal vloeroppervlakte ca. 240 m² b.v.o. op de begane grond met 60 terrasplaatsen.

De vermelde metrages zijn uitsluitend indicatief. Het object is niet conform de meetnorm van het normblad NEN2580 ingemeten en derhalve kan geen enkel recht worden ontleend aan de genoemde metrages.

ALGEMENE INDELING EN GLOBALE AFWERKING
Het restaurant wordt in de huidige staat opgeleverd inclusief o.a.:
Indeling
• representatieve voorentree met tochtportaal;
• restaurantruimte met L-vormig zitgedeelte;
• professionele bar met louvre omtimmering;
• professionele keuken met rvs-bladen en apparatuur, spoelunits en industriële afzuigkap;
• 2 toiletgroepen (m/v) met garderobenis en elk voorportaal, wastafel, enkel zwevend closet en urinoir (m) en dubbel zwevend closet (v);
• magazijn met koelcel, opslagruimte en achteruitgang;

Afwerking
• industrieel (deels verlaagd) plafond;
• systeem plafonds met inbouwverlichting;
• luxe sanitair en tegelwerk met o.a. marmer;
• houten lambrisering / wandbekleding;
• aluminium kozijnen met thermopane beglazing;
• stalen binnendeuren met glas;
• tegelvloer met hout design look.

Buitenterras
• terrasmogelijkheid voor circa 60 zitplaatsen met zicht op het bestrate winkelplein met vijver.

Voor het overige wordt verwezen naar het afbouwreglement commerciële ruimte van Leidsche Rijn Centrum Kern te Utrecht d.d. 24 mei 2016.

PARKEREN
Ruim voldoende parkeergelegenheid.

ENERGIELABEL
Het betreft een recent nieuwe vervaardigd onroerend goed welke aan de wettelijke EPC-normering heeft moeten voldoen, hetgeen vergelijkbaar is met een A-label.

GEBRUIKERSMOGELIJKHEDEN
Horeca.

HUURPRIJS
Op aanvraag.

SERVICEKOSTEN
N.T.B.

KOSTEN NUTSBEDRIJVEN
Rechtstreeks door huurder te voldoen aan desbetreffende nutsbedrijven.

ONDERMAAT/OVERMAAT
Indien de opgegeven grootte (ondermaat/overmaat) van de onroerende zaak niet juist is, ontleent geen van partijen daaraan rechten.

HUURTERMIJN
Het betreft hier een huurperiode van circa 8 jaar met verlengingsmogelijkheid.

OPZEGTERMIJN
Uiterlijk 12 (twaalf) maanden voor het aflopen van een huurtermijn.

HUURPRIJSINDEXERING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks Alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een bruto kwartaalverplichting.

AANVAARDING
In overleg.

B.T.W.
Uitgangspunt is BTW-belaste verhuur. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel volledig wordt gecompenseerd.

HUUROVEREENKOMST
Gebaseerd op het model huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290a BW, zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 17 september 2012. Van deze overeenkomst maken deel uit de bijhorende “Algemene bepalingen huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290A BW”, gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag op 2 oktober 2012 en aldaar ingeschreven onder nummer 58/2012.

BIJZONDERHEDEN
Inventaris en goodwill ter overname aangeboden.
Plan een bezichtiging

Een betere kijk op je plek

Plattegronden

Geen plattegronden beschikbaar.

Brochure(s) en overige bijlagen

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Prijs € 107.040,- per jaar
Status Verhuurd
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Horecapand
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 2018
Oppervlaktes en inhoud
Bruto vloeroppervlakte 240 m²

De buurt waar Brusselplein 5, 3541 CH Utrecht zich bevindt

Kruideniers en supermarkten
Scholen en kinderopvang
Restaurants
Winkels

Neem een kijkje

Heeft deze plek je helemaal te pakken? Reageer dan, of plan meteen een bezichtiging. Want waarom wachten, toch? Wij vertellen je graag meer over de buurt en andere eigenschappen van deze fantastische plek.

Jouw makelaar

Brecheisen Bedrijfsmakelaars Utrecht

030 233 11 34 E-mail
Neem contact met mij op

Sluiten

Recent bekeken