Plan een bezichtiging

Geen plek zoals hier

Beschrijving

Lees meer
ALGEMEEN
Het betreft een zeer verrassend en uniek kantoorpand, waarbij gedurende de afgelopen eeuwen vele eigenschappen, ornamenten, bouwstijlen, materialen én sfeer in stand zijn gehouden. Wat te denken van de kleine gevelsteen die vlak naast de zijingang van Mariënweerd is bevestigd; een afbeelding van een vrouwenhoofd met wapperende haren.…nog steeds is niet bekend hoe, wanneer en met welke bedoeling dit ooit is aangebracht.

Verwacht dus geen standaard kantoor- en verblijfsruimtes; wel werken, samenkomen en verbinden op een zeer bijzondere plek. Laat je inspireren in de fraaie, eeuwenoude tuin!
Het Rijksmonument Mariënweerd, waarvan het benedenhuis werd gebouwd omstreeks 1600 en is door de eeuwen heen in gebruik geweest als R.K. tehuis voor jongedames (1890-1913), als ingenieursbureau en wordt thans nog gehuurd door de GGZ. Aangewezen als monument krachtens Monumentenwet 1988.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Amersfoort Centraal is goed bereikbaar d.m.v. verschillende busverbindingen.
De bushaltes bevinden zich op loopafstand.
Rijkswegen, knooppunt Hoevelaken:
3- 5 km tot de A1 en A-28, in circa 8 tot 10 minuten;
5 - 6 km tot de A28.

OPPERVLAKTE
Kelder : 32 m² vvo;
Begane grond : 467 m² vvo;
Eerste verdieping : 240 m² vvo;
Tweede verdieping : 207 m² vvo;
Derde verdieping : 318 m² vvo;
Entresol : 14 m² vvo;
Vliering : 12 m² vvo.

Totaal: 1.290 m², verhuurbaar vloeroppervlakte

Het object is ingemeten volgens NEN 2580: 2007, inclusief correctieblad C1: 2008.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object wordt opgeleverd voorzien van o.a.:
- Keuken met eetzaal;
- Pantry’s;
- CV- installaties;
- Toiletgroepen;
- Kantoorvertrekken;
- Vergaderruimtes en leslokalen;
- Binnentuin;
- Berging/stalling.
Een Bouwhistorische Verkenning is uitgevoerd en ter inzage voor kandidaten-huurders.

PARKEREN
Bij het gehuurde behoort een (kleine) garage/stalling, die via ’t Zand bereikbaar is.
Inherent aan, bijna elke binnenstad, is parkeren van personenauto’s anders dan op het gemiddelde bedrijventerrein. Bij het gehuurde kunnen geen eigen parkeerplaatsen worden aangeboden. Direct om de hoek (’t Zand, Achter Davidshof en Stadhuisplein) en dus op zeer korte afstand bevinden zich betaalde parkeerplaatsen, zowel op maaiveld als in de diverse parkeergarages. Overige informatie is beschikbaar via:
- https://amersfoort.parkeerservice.nl

Voor fietsers, e-bikes en scooters zijn er voldoende mogelijkheden voor stalling op eigen terrein.

HUURPRIJS
Huurprijs vanaf € 95,-- per m² / per jaar, in huidige staat en vrij van BTW. De verhuurder stelt huurder in de gelegenheid om (in overleg) tot een hoger en/of uitgebreider opleveringsniveau te komen, waarbij de investering door verhuurder wordt gedragen en deze middels een huuropslag aan huurder wordt doorbelast.

HUURTERMIJN
De verhuurder wenst voor een langdurige huurtermijn te verhuren.

HUURPRIJSINDEXERING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks Alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een kwartaalverplichting huur plus servicekosten en de over het totaal verschuldigde BTW.

AANVAARDING
In overleg.

SERVICEKOSTEN
Voor de aansluitingen en levering van gas, water, elektra en glasvezel is huurder vrij in de keuze van leverancier. Alle gebruikskosten en vastrechten komen voor rekening en risico huurder. In overleg kunnen leveringen en diensten via verhuurder worden afgestemd.

B.T.W.
De verhuur is vrij van BTW, daarom ook zeer interessant voor niet- BTW plichtige gebruikers, zoals (semi-) overheden, kunst en cultuur, gezondheidszorg, educatie en dergelijke.

HUUROVEREENKOMST
Gebaseerd op het model huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in 2015. Van deze overeenkomst maken deel uit de bijhorende “Algemene bepalingen huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230A BW”.

BIJZONDERHEDEN
Deze objectinformatie is geheel vrijblijvend en mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verhuurder c.q. verkoper. Aan de in deze brochure vermelde teksten, tekeningen en opgegeven metrages kunnen geen rechten worden ontleend. Alle informatie is geheel vrijblijvend. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en afkomstig uit ons inziens betrouwbare bron.
Plan een bezichtiging

Plattegronden

Geen plattegronden beschikbaar.

Brochure(s) en overige bijlagen

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Prijs € 95,- per m² per jaar
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Kantoor
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1600
Oppervlaktes en inhoud
Bruto vloeroppervlakte 1.290 m²
Locatie
Ligging In woonwijk

De buurt waar Nieuweweg 4 / hoek Muurhuizen, 3811 EW Amersfoort zich bevindt

Kruideniers en supermarkten
Scholen en kinderopvang
Restaurants
Winkels

Neem een kijkje

Heeft deze plek je helemaal te pakken? Reageer dan, of plan meteen een bezichtiging. Want waarom wachten, toch? Wij vertellen je graag meer over de buurt en andere eigenschappen van deze fantastische plek.

Jouw makelaar

Brecheisen Bedrijfsmakelaars Amersfoort

033 451 25 01 E-mail
Neem contact met mij op

Sluiten

Recent bekeken